Ο διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού μεταξύ των 10 νεκρών
Συντριβή ελικοπτέρου στην Τουρκία

Ο διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού μεταξύ των 10 νεκρών

Ο διοικητής του 8ου Σώματος, αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς, συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 θυμάτων από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου το μεσημέρι στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με την Daily Sabbah, το υπουργείο Άμυνας της χώρας που έκανε λόγο αρχικά για 9 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, με δεύτερη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του αντιστράτηγου. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ένας ακόμη στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε δέκα τον αριθμό των θυμάτων από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιασάε Γκιουλέρ και ο διοικητής του Στρατού Ξηράς Ουμίτ Ντουντάρ αναχώρησαν εκτάκτως για το σημείο της συντριβής προκειμένου να επιθεωρήσουν τη διαδικασία διάσωσης και διακομιδής των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, έστειλε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησαν οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη λίγο μετά τις 14.25 στην περιοχή Τατβάν της ανατολικής Τουρκίας. Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, ενώ τρεις ακόμη επιβαίνοντες τραυματίστηκαν. 

Το ελικόπτερο, ένα Cougar που έχει κατασκευαστεί από την Airbus, απογειώθηκε από την πόλη Μπινγκιόλ με προορισμό το Τατβάν, στις 12.55 ώρα Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ξεκίνησαν όταν χάθηκε η επαφή με αυτό στις 13.25 ώρα Ελλάδας.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής, αφότου ανέπτυξαν ντρόουν, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο