Εμ. Μακρόν: Συνομίλησα με Τραμπ για Αν. Μεσόγειο - «Θα επιβάλουμε ειρήνη και ασφάλεια»

Εμ. Μακρόν: Συνομίλησα με Τραμπ για Αν. Μεσόγειο - «Θα επιβάλουμε ειρήνη και ασφάλεια»

Τη βούλησή τους να επιβάλλουν την ασφάλεια και ειρήνη σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Λίβανο εξέφρασαν κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχαν σήμερα το απόγευμα οι Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις τρεις συγκεκριμένες περιοχές και διαπίστωσαν ότι οι απόψεις τους συγκλίνουν.

«Μίλησα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο. Οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια εκεί είναι κοινό. Θα το κάνουμε να γίνει σεβαστό», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Εμ. Μακρόν ανέφερε επίσης ότι «συγκλίνουσες» απόψεις για την κατάσταση στη Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβυή έχει και με τον πρίγκιπα διαδόχο του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ, έπειτα από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε μαζί του.

Λευκός Οίκος: Έντονη ανησυχία για την αυξημένη ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία των Τραμπ - Μακρόν πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «την έντονη ανησυχία τους για την αυξημένη ένταση που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και της Τουρκίας».