Συνομιλίες Βενεζουέλας - Νορβηγίας για την κρίση στην Ν. Αμερική

Συνομιλίες Βενεζουέλας - Νορβηγίας για την κρίση στην Ν. Αμερική

Του Γιάννη Μαντζίκου

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας βρίσκονται στη Νορβηγία για συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης στη χώρα της Νότιας Αμερικής, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο πολιτικό αδιέξοδο μετά από μήνες διαδηλώσεων.

Όπως σχολιάζουν διεθνή μέσα, η εξέλιξη αυτή φαίνεται να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ότι καμία πλευρά δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει στον αγώνα για εξουσία, αφήνοντας την Βενεζουέλα σε κατάσταση παράλυσης μετά από χρόνια υπερπληθωρισμού, έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων.

Ανώτερα μέλη και των δύο πλευρών θα συμμετάσχουν στις διερευνητικές συζητήσεις στο Όσλο, δήλωσαν μέλη της Εθνοσυνέλευσης ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση. Οι αντιπροσωπείες από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα είχαν λάβει ξεχωριστές προσκλήσεις από τους Νορβηγούς αξιωματούχους.

Οι εκπρόσωποι περιλαμβάνουν τον υπουργό πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκεζ από την πλευρά της κυβέρνησης και τον Στάλιν Γκονζάλεζ, κορυφαίο μέλος της Εθνικής Συνέλευσης.

Ο Νικόλας Μαδούρο δεν σχολίασε τις συζητήσεις, πάρα μόνο ότι μέλος της κυβέρνησης βρίσκεται στην Νορβηγία για σημαντικό λόγο.