Συνεργάτης Ερντογάν: «Πολύ σύντομα» η εισβολή στη Συρία

Συνεργάτης Ερντογάν: «Πολύ σύντομα» η εισβολή στη Συρία

Την έναρξη της εισβολής στη Συρία «πολύ σύντομα» προανήγγειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μέσω Twitter. Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Αλτούν μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, μαζί με ομάδες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, θα περάσουν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η Άγκυρα αναμενόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αρχίσει ευρείας κλίμακας εισβολή και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι Κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς όπως υποστήριξε παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Χθες Τρίτη, ο τουρκικός στρατός έπληξε στόχους στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να χρησιμοποιήσουν αυτή την οδό για να στείλουν ενισχύσεις στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει, όπως αποκάλυψαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Για επιθέσεις αυτοκτονίας του ISIS στη Ρακκα κάνουν λόγο οι Κούρδοι

Πάντως την ώρα που αναμένεται η τουρκική επέμβαση στην βορειοανατολική Συρία, οι συριακές κουρδικές δυνάμεις γνωστοποίησαν τα μεσάνυχτα ότι τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου τους στην πόλη Ράκκα, την άλλοτε πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους.

Συγκεκριμένα οι αντάρτες του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF) που αποτελείται κατά βάση από Κούρδους μαχητές γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι μία ομάδα 50 ενόπλων μαχητών του ISIS επιχειρούν να καταλάβουν τη βάση Αλ Μπαζελ στο κέντρο της πόλης, διεξάγοντας παράλληλα τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εντός της Ράκκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, μέσω διαδικτύου, οι συριακές δυνάμεις κάνουν λόγο για επικείμενη επίθεση της Τουρκίας στη Συρία και καλούν τη διεθνή κοινότητα να επέμβει, πριν συμβεί νέα ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

- Τραμπ: Στήριξη στην Τουρκία αλλά και στους... Κούρδους μαχητές!