Sunday Times: Ο Τζόνσον θα πει στη Βασίλισσα «έλα να με διώξεις»

Sunday Times: Ο Τζόνσον θα πει στη Βασίλισσα «έλα να με διώξεις»

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να «προκαλέσει» την βασίλισσα Ελισάβετ να τον αποδεσμεύσει από τα καθήκοντά του σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες και ο ίδιος αρνηθεί να ζητήσει παράταση του Brexit.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, αν ο Τζόνσον αρνηθεί να στείλει το γράμμα στο οποίο υποχρεούται να ζητήσει παράταση του Brexit από τις Βρυξέλλες, τότε οι βουλευτές θα αιτηθούν την παρέμβαση της Βασίλισσας μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται «Αίτημα στην Αυτού Μεγαλειότητα».

Το Bloomberg προσθέτει ότι φιλοευρωπαίοι νομοθέτες θα ζητήσουν την παρέμβαση επί τη βάση της προστασίας του Συντάγματος και των θεσμών.

Εξάλλου, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής των Συντηρητικών Ντόμινικ Γκριβ δήλωσε πρόσφατα στο δίκτυο Sky News ότι «αν ο πρωθυπουργός δεν επιδιώξει την παράταση του Brexit όπως επιτάσσει η απόφαση της βουλής, τότε η Βασίλισσα μπορεί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του».

Εδώ και καιρό άλλωστε διακινείται το σενάριο σύμφωνα με το οποίο, ο βετεράνος πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, Κεν Κλαρκ, και η έμπειρη βουλευτής των Εργατικών, Χάριετ Χάρμαν, αποτελούν καλύτερες επιλογές και είναι έτοιμοι να ηγηθούν μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης στο παραπάνω ενδεχόμενο.