Συνάντηση Ζ. Ζάεφ με τον Αυστριακό καγκελάριο Σ. Κουρτς

Συνάντηση Ζ. Ζάεφ με τον Αυστριακό καγκελάριο Σ. Κουρτς

Στις συνομιλίες που πρόκειται να έχει αύριο στη Βιέννη, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφέρεται σημερινό τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Οι συνομιλίες θα περιστραφούν γύρω από την προοπτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παράνομη μετανάστευση, αναφέρεται και επισημαίνεται πως η Αυστρία ζητά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ μέσα στη φετινή χρονιά.  

Σημειώνεται ότι η Αυστρία υποστήριζε ανέκαθεν την προσέγγιση των Σκοπίων και ανακήρυξε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων ως μία από τις προτεραιότητές της στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. 

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή καγκελαρία στη Βιέννη, στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών Ζόραν Ζάεφ και Σεμπάστιαν Κουρτς, βρίσκονται επίσης, εκτός από τα ευρωπαϊκά, και διμερή ζητήματα.  

Η Αυστρία, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της καγκελαρίας, είναι ένας από τους σημαντικότερους ξένους επενδυτές στην ΠΓΔΜ, με ποσό περίπου 730 εκατομμυρίων ευρώ το 2017 σε άμεσες επενδύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ