Συνάντηση Τραμπ-Άμπε στις 26 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 12:54 - Τελευταία ενημέρωση: 12:57
-A +A

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση κορυφής στις 26 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Η συνάντηση θα γίνει στα πλαίσια της επίσκεψης του Άμπε στην Νέα Yόρκη για την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται, ότι ο Σίνζο Άμπε κέρδισε μόλις πρόσφατα τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του κάτι που σημαίνει ότι η θητεία του θα ολοκληρωθεί σε τρια χρόνια. Η ατζέντα των συζητήσεων με τον Ντόναλντ Τραμπ θα αφορά τον θέμα των εμπορικών δασμών και της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χειροτονήσου. 

Η Ιαπωνία ελπίζει να αποτρέψει τυχόν περιορισμούς στις εισαγωγές και ενδεχομένως υψηλότερα αμερικανικά τιμολόγια εισαγωγής στα αυτοκίνητά της και να αποτρέψει τις αμερικανικές απαιτήσεις για διμερή συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (FTA).

O Τραμπ έχει εκφράσει κατ'εξακολούθηση την ενόχληση του για το γεγονός ότι η Ιαπωνία έχει πλεόνασμα ύψους 69 δισ. δολαρίων στις εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ.

 

AP Photo

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα