Συνάντηση Μέι-Αναστασιάδη: Η Βρετανία θέλει να αποσυρθεί από εγγυήτρια δύναμη

Συνάντηση Μέι-Αναστασιάδη: Η Βρετανία θέλει να αποσυρθεί από εγγυήτρια δύναμη

Mε βασικό θέμα το Κυπριακό αλλά και το Brexit ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε ότι επιθυμεί μια λύση η οποία θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές και αξίες τόσο του Χάρτη όσο βεβαίως και της ΕΕ ωστόσο «η Βρετανία δεν θα επιθυμούσε να συνεχίσει το ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση που έγινε ανάμεσα από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη  με τον Βρετανό ομόλογό του Τζέρεμι Χαντ, κατά τη επίσκεψη του πρώτου στο Φόρεϊν Όφις

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «επικεντρωθήκαμε στα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και βεβαίως το Brexit, κάτι που απασχολεί το σύνολο των Ευρωπαίων και βεβαίως και τις διμερείς μας σχέσεις ή τις μελλοντικές μας σχέσεις αν παρ'' ελπίδα θα πραγματοποιείτο μια έξοδος χωρίς συμφωνία».

Όσο αφορά το Brexit συμπλήρωσε «Ελπίζω ότι μέχρι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 του μήνα θα ευρεθούν τρόποι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ομαλή έξοδος της Βρετανίας».

AP Photo