Συναγερμός στο αεροπλανοφόρο «Ντε Γκωλ» για κρούσμα κορονοϊού

Συναγερμός στο αεροπλανοφόρο «Ντε Γκωλ» για κρούσμα κορονοϊού

Πρόσω ολοταχώς σε λιμάνι πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», καθώς μέλη του πληρώματος παρουσίασαν συμπτώματα του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας σήμερα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, περίπου σαράντα μέλη του πληρώματος βρίσκονται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, αφού «φέρουν «συμβατά με τον κορονοϊό συμπτώματα».

«Ομάδα εντοπισμού που διαθέτει τεστ κατευθύνεται στο αεροπλανοφόρο προκειμένου να ερευνήσει τα περιστατικά που εμφανίστηκαν και να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού πάνω στο σκάφος», πρόσθεσε το γαλλικό ΥΠΑΜ, διευκρινίζοντας πως το πλοίο πλέει από τον Ατλαντικό προς τη Μεσόγειο για να επιστρέψει στην Τουλόν.

«Οι ναύτες που παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν τεθεί σε απομόνωση για λόγους προφύλαξης του υπόλοιπου πληρώματος. Καμία επιδείνωση δεν έχει διαπιστωθεί σε αυτούς τους ασθενείς», ανέφερε το υπουργείο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το αεροπλανοφόρο διαθέτει ιατρική ομάδα που περιλαμβάνει περίπου 20 επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, χειρουργούς) καθώς και αίθουσα νοσοκομειακής περίθαλψης με περίπου 12 κρεβάτια, αναπνευστήρες, scanner, και έναν χώρο περιορισμού περίπου εκατό θέσεων.