Συμμαχία διεθνών Πανεπιστημίων ενόψει Συνόδου G7

Συμμαχία διεθνών Πανεπιστημίων ενόψει Συνόδου G7

Περισσότερα από 45 διεθνή πανεπιστήμια -ανάμεσά τους το Κέμπριτζ, το Κολούμπια, το Μακ Γκιλ, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η Σχολή Ανωτάτων Εμπορικών Σπουδών του Παρισιού (HEC Paris)- δημιούργησαν μια συμμαχία ενόψει της συνόδου της G7 που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου στη Γαλλία, για να δώσουν κοινές απαντήσεις στις "μεγάλες προκλήσεις" που περιλαμβάνονται στην ατζέντα αυτής της συνόδου κορυφής.

"Πρόκειται για την πρώτη συμμαχία προέδρων πανεπιστημίων διεθνούς εμβέλειας που έχει στόχο να διαρθρώσει και να ενισχύσει τη δράση τους σε παγκόσμια κλίμακα", υπογράμμισαν σήμερα σε ανακοίνωση.

Η συμμαχία αυτή θα διεξαγάγει την πρώτη της παγκόσμια σύνοδο κορυφής στις 9 και 10 Ιουλίου, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences po) στο Παρίσι.

Οι πρόεδροι των 45 και πλέον πανεπιστημίων δεσμεύονται να "εξετάσουν από κοινού και να καθορίσουν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε τα πανεπιστήμιά τους να συνεισφέρουν στην επιτακτική ανάγκη που τίθεται από τις μεγάλες προκλήσεις" και που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια ατζέντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ