Συμφωνία Λευκού Οίκου - Moderna για 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου 

Συμφωνία Λευκού Οίκου - Moderna για 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου 

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την χθεσινή ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για το εμβόλιο το οποίο ανέπτυξε η Ρωσία, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση της χώρας ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna προκειμένου να προμηθευτεί 100 εκατομμύρια δόσεις του υπό ανάπτυξη εμβολίου.

Στα τέλη Ιουλίου, η Moderna Inc. και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη μεγαλύτερη κλινική δοκιμή για το εμβόλιο στην οποία μετέχουν 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ. Στην κλινική δοκιμή που πραγματοποιεί η εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη οι εθελοντές δεν θα γνωρίζουν εάν παίρνουν το πραγματικό πλάνο ή μια εικονική έκδοση. 

H Moderna έχει λάβει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει έρθει σε συμφωνία και με άλλες εταιρείες για την προμήθεια εμβολίων, όπως οι Johnson & Johnson, AstraZeneca Plc, Pfizer, BioNTech, Sanofi και GlaxoSmithKline.