Σύμβουλος Λευκού Οίκου: «Μαριονέτα» των Κινέζων ο CEO της Tik Tok

Σύμβουλος Λευκού Οίκου: «Μαριονέτα» των Κινέζων ο CEO της Tik Tok

O σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, χαρακτήρισε «μαριονέτα» των Κινέζων  τον νέο CEO της Tik Tok, Κέβιν Μάγιερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business.

Ο Ναβάρο, εκ των πλέον αυστηρών επικριτών της Κίνας στον Λευκό Οίκο, ενίσχυσε τις καταγγελίες των ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρουν ότι οι κινεζικές εφαρμογές συλλέγουν δεδομένα για τους Αμερικανούς και τα παραδίδουν στο Πεκίνο. «Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο αμερικανικός λαός, είναι ότι όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνονται σε αυτές τις εφαρμογές για κινητά, κατευθύνονται απευθείας σε διακομιστές στην Κίνα, στον κινεζικό στρατό, στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα και τα πρακτορεία που θέλουν να κλέψουν την πνευματική μας ιδιοκτησία», δήλωσε ο Ναβάρο στο Fox.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ήδη ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση στις ΗΠΑ  κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.

«Δεν θέλω να προκαταλαβω τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε», δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξή του στο Fox News. Αμερικανοί βουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με τον χειρισμό των δεδομένων χρηστών του TikTok, λέγοντας ότι έχουν θορυβηθεί από τους κινεζικούς νόμους που απαιτούν από τις εγχώριες εταιρείες «να υποστηρίζουν και να συνεργάζονται με τη διαχείριση πληροφοριών που ελέγχεται από το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα».