Στους 30 οι νεκροί από τις επιπλοκές του κορονοϊού στη Β. Μακεδονία

Στους 30 οι νεκροί από τις επιπλοκές του κορονοϊού στη Β. Μακεδονία

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες 24 ώρες από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 30 τον αριθμό των θυμάτων στη Βόρεια Μακεδονία από τη νόσο.

Ακόμη, καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 617.Τα περισσότερα από τα 617 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται στα Σκόπια (261 κρούσματα) και ακολούθως στο Κουμάνοβο (130 κρούσματα).

Εν τω μεταξύ, από σήμερα ισχύουν νέα περιοριστικά μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών, που αποφάσισε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της διάδοσης του κορονοϊού.

Τις εργάσιμες ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 16:00 ώρα έως τις 05:00 της επόμενης ημέρας. Επίσης, τις καθημερινές οι ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 10:00 και 12:00, ενώ οι νέοι κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν επίσης δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 13:00 και 15:00.

Όσον αφορά τα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά στις 16:00 της Παρασκευής και λήγει στις 05:00 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης, οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Boris Grdanoski