Στον Άρειο Πάγο σήμερα η Ιρανή που ζητάει να μην εκδοθεί στη χώρα της

Στον Άρειο Πάγο σήμερα η Ιρανή που ζητάει να μην εκδοθεί στη χώρα της

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί, η οποία ήρθε στην Ελλάδα με την εξάχρονη κόρη της προκειμένου να γλυτώσει από τον σύζυγό της και το καθεστώς.

Η 37χρονη μητέρα καταζητείται με ένταλμα της Ιντερπόλ  γιατί διέφυγε από τον σύζυγό της και σήμερα θα παραστεί στο 6ο τμήμα του Αρείου Πάγου ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη  να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της.

Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της και τώρα η 37χρονη ελπίζει σε μια διαφορετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο.

Η ιστορία της έγινε γνωστή όταν το δημοσίευσε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης. Ο Α. Δοξιάδης αναφέρθηκε στους νόμους που ισχύουν στο Ιράν. Στο τι θα αντιμετωπίσει η Σαραρέ Κχαντεμ που κινδυνεύει με θανατική ποινή βάσει των νόμων της χώρας της που οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα αλλά και τη δυνατότητα του πατέρα της εξάχρονης Ντιάνας να την παντρέψει από τα 9 της χρόνισε σε τρία χρόνια από τώρα. 

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΚΙΝΑΛ

Εκδήλωση αλληλεγγύης και παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής σήμερα το μεσημέρι έξω από τον Άρειο Πάγο για να μην εκδοθεί η Ιρανή πρόσφυγας Σαραρέ Κχαντεμί και το παιδί της στο Ιράν, όπου θα δικαστεί με τους νομούς της Σαρίας. Η Σαραρέ διέφυγε από το Ιράν ως πρόσφυγας επειδή υπέστη ενδοοικογενειακή βία και κατηγορήθηκε για αντικυβερνητικές θέσεις. Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, άνοιξαν πανό μπροστά από τον Άρειο Πάγο και μετέβησαν στη συνέχεια και μέσα στο δικαστήριο.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Θόδωρο Μαργαρίτη και Παύλο Χρηστίδη μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Νάντια Γιαννακοπούλου βουλευτή καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ζέφη Δημαδάμα, Δημήτρη Οικονόμου, Δημήτρη Στάμου, Τάσο Δαρσινό, Δημήτρη Μάντζο, Βασίλη Χρονόπουλο.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην Σαραρέ και σε όλους τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας, ενός πρόσφυγα που αρνείται τη βία και τις διακρίσεις. Είναι η ιστορία των ανθρώπων που διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο. Είμαστε μαζί τους, είμαστε δίπλα τους».

Διαβάστε ακόμη:

- Κραυγή 37χρονης Ιρανής: «Αν επιστρέψω θα με σκοτώσουν»