Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους στο Βέλγιο

Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους στο Βέλγιο

Σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προχωρά το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ ντε Κρόο, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης.

Στις 9 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, ενώ θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά τραπέζι εκτός εάν πρόκειται για μέλη του ίδιου σπιτιού, οπότε ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Η εστίαση που λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους θα κλείνει στις 22.00, ενώ όσοι εστιάτορες διαθέτουν εξωτερικό χώρο στις 23.30. Επιπλέον, ανοίγουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, μπόουλινγκ, καζίνο. Παράλληλα, θα επιτρέπονται μέχρι τέσσερα άτομα στο σπίτι, όσον αφορά τις κοινωνικές επαφές και συναθροίσεις.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους, θα μπορούν να εργάζονται με φυσική παρουσία μία φορά την εβδομάδα, με το ποσοστό όσων θα βρίσκονται ταυτόχρονα στον χώρο να φτάνει το 20%.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα φτάνει τους 200 και σε ανοιχτούς τους 400. Στις θρησκευτικές τελετές θα επιτρέπονται 100 άτομα εσωτερικά και 200 ό,τι λαμβάνει χώρα σε ανοιχτό χώρο.

Από την 1η Ιουλίου, η τηλεργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά θα εξακολουθεί να ενθαρρύνεται.

Οι περιορισμοί στις αγορές θα αρθούν, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν αγορές με περισσότερα από ένα άτομα, ενώ το χρονικό όριο των 30 λεπτών ανά κατάστημα δεν θα ισχύει.