Στην Τουρκία ελληνική αντιπροσωπεία για τα ΜΟΕ

Στην Τουρκία ελληνική αντιπροσωπεία για τα ΜΟΕ

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε την περαιτέρω δραματοποίηση της έντασης με την Τουρκία, συγκαλώντας εχθές ένα έκτακτο ΚΥΣΕΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέλνει κανονικά την τεχνική επιτροπή για να πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Πρόκειται για την επιτροπή, επικεφαλής της οποίας παραιτήθηκε (ήταν και ο διευθυντής της διεύθυνσης Αμυντικής πολιτικής  και Διεθνών Σχέσεων το Υπουργείου, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα, παραιτήθηκε λέγοντας ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να γίνει η εν λόγω αποστολή, παρ'' όλ'' αυτα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε στις διαδικασίες ώστε σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία να βρεθεί στην Τουρκία και να συζητήσει επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Μέτρων που δύναται να δεσμεύσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες που θα πρέπει να διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι κατ'' επανάληψη έχει τονιστεί και από το liberal.gr, ότι οι συζητήσεις δεν αφορούν μόνο κάποια τεχνικά στρατιωτικά θέματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στην Τουρκία έως τις 22 Ιουνίου.