Στην Μόσχα ο Μαδούρο για συνομιλίες με τον Πούτιν

Στην Μόσχα ο Μαδούρο για συνομιλίες με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο φθάνει σήμερα στην Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «η βασική ημέρα της επίσκεψής του θα είναι η αυριανή».

Ο Μαδούρο θα έχει αύριο συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις.

«Ο Μαδούρο θα επισκεφθεί τον Πούτιν, η συνάντηση θα είναι κατ ιδίαν, ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες Ρωσίας-Βενεζουέλας στο σχήμα του πρωινού εργασίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις. «Έχουμε εταιρικά έργα, η υλοποίηση των οποίων συνεχίζεται, ενώ θα συζητηθούν οι πιο διαφορετικές πλευρές της διμερούς συνεργασίας», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι δεν αναμένεται η υπογραφή συμφωνιών μετά το τέλος των συνομιλιών.

«Φυσικά και οι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις και για τα περιφερειακά ζητήματα, πρωτίστως για τα ιβηρο-αμερικανικά ζητήματα, για το ζήτημα της άμεσης επέμβασης στις ιβηρο-αμερικανικές υποθέσεις εκ μέρους τρίτων χωρών και λοιπά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου.

Νωρίτερα σήμερα ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι εκτός από την συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Πούτιν, θα έχει συναντήσεις και με ρώσους επιχειρηματίες.

Πηγή: