Στη Μόσχα ο Μαδούρο για συνομιλίες με τον Πούτιν

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 09:31 - Τελευταία ενημέρωση: 09:31
-A +A
Στη Μόσχα ο Μαδούρο για συνομιλίες με τον Πούτιν

 

Για τη Μόσχα αναχώρησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο το βράδυ της Δευτέρας, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Φεύγω για τη Μόσχα, για μια συνάντηση εργασίας, μια απαραίτητη επίσκεψη εργασίας, (για συνομιλίες) με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλας μπροστά στο προεδρικό αεροσκάφος.

Το ραντεβού με τον Ρώσο πρόεδρο θα επιτρέψει να «κλείσει η χρονιά 2018 με μπρίο όσον αφορά τις στρατηγικές σχέσεις που οικοδομεί η Βενεζουέλα με τον κόσμο», ανέφερε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επιδιώκει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των συμμάχων του, έναν μήνα και κάτι μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του, καθώς είναι αντιμέτωπος με απόρριψη από πλευράς μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συναντήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Καράκας από την Κυριακή.

«Οι περιορισμοί στο εμπόριο και οι κυρώσεις είναι λάθος» και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιδεινώνουν την «αστάθεια» έκρινε αργότερα ο Ερντογάν συναντώμενος με επιχειρηματίες, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

«Δεν μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις σε έναν ολόκληρο λαό για να επιλύσεις πολιτικές διαφορές», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα