Στη Γαλλία για ανάλυση τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max

Στη Γαλλία για ανάλυση τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max

Mε την πρωινή  πτήση Άντισσα Μπέμπα –Παρίσι της Ethiopian Airlines έφθασε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Roissy-Charles de Gaulle, η αποστολή της Αιθιοπίας που μετέφερε στο Παρίσι τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max. Η αποστολή αποτελείτο από Αιθίοπες ερευνητές και έναν πιλότο της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει δημοσίευμα της DW, το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Ανάλυσης για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, γνωστό ως «BEA » που είναι εγκαταστημένο στο πρώην αεροδρόμιο του Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, επελέγη τελικά για την ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών που στην πραγματικότητα είναι πορτοκαλί.

Την ίδια στιγμή, την προσωρινή αναστολή των πτήσεων των συνολικά 371 αεροσκαφών Boeing 737 MAX ανακοίνωσε η εταιρεία μετά από διαβούλευση με την Αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών στις ΗΠΑ, τις αεροπορικές αρχές αλλά και τους πελάτες της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η εταιρεία εκφράζει ωστόσο πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 ΜΑΧ.

«Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας Boeing, εκφράζουμε τις βαθύτερες συμπάθειές μας στις οικογένειες και στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτά τα δύο τραγικά ατυχήματα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντένις Μούλενμπουργκ.

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του, η εταιρεία προχωρά σε αυτό το προληπτικό μέτρο καθώς η ασφάλεια αποτελεί βασική αξία τονίζοντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα πέρα από αυτή.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανοήσουμε την αιτία των ατυχημάτων σε συνεργασία με τους ερευνητές, να αναπτύξουμε βελτιώσεις ασφαλείας και να βοηθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά» κατέληξε ο κ. Μούλενμπουργκ.