Στενός συνεργάτης του Μαδούρο φυγάδευσε κρυφά τα παιδιά του στην Κίνα

Στενός συνεργάτης του Μαδούρο φυγάδευσε κρυφά τα παιδιά του στην Κίνα

Στο χείλος της κατάρρευσης φαίνεται ότι βρίσκεται το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, γεγονός που μαρτυρείται και από την απόφαση του Ντιοσντάντο Καμπέλο, επικεφαλής της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, να φυγαυδεύσει τα δύο του παιδιά στην Κίνα.

Όπως αποκάλυψε δημοσιογράφος της χώρας, ο επικεφαλής της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας έβαλε την κόρη του και τον μικρό του γιο σε ένα αεροπλάνο της Aeroflot με προορισμό την Κίνα, αγοράζοντας μάλιστα εισιτήρια με ψεύτικο όνομα.

Στο πρόγραμμα πτήσεων αναγράφεται ότι και οι δύο νέοι έκλεισαν εισιτήριο επιστροφής στην Αβάνα στις 12 του Μάρτη, όμως οι πληροφορίες θέλουν αυτό το ταξίδι να είναι χωρίς επιστροφή.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ο Καμπέλο δεν είναι ο μόνος στενός συνεργάτης του Μαδούρο που κατάφερε να φυγαδεύσει επιτυχώς τις τελευταίες μέρες μέλη της οικογένειάς του στην Κίνα και τη Ρωσία.

Υπό κράτηση δημοσιογράφος που «ενόχλησε» τον Μαδούρο

Τον δημοσιογράφο της Univision Jorge Ramos και το συνεργείο του έθεσε υπό κράτηση ο Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο δημοσιογράφος τέθηκε υπό κράτηση για τρεις ώρες στο προεδρικό παλάτι και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα, ο Ramos χρησιμοποίησε τη λέξη δικτάτορας και έδειξε στον Μαδούρο μία φωτογραφία με πεινασμένα παιδιά στη Βενεζουέλα να ψάχνουν στα σκουπίδια φαγητό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Ράμος στο Univision, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος έχασε την ψυχραιμία του, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με την κρίση στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Η Δύση σφίγγει τη θηλιά κατά του Μαδούρο

- Χ. Γκουαϊδό: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Μαδούρο έχουν καταφύγει στην Τουρκία