Σταθερή η κατάσταση του Μπ. Τζόνσον, υποχώρησε ο πυρετός

Σταθερή η κατάσταση του Μπ. Τζόνσον, υποχώρησε ο πυρετός

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον μετά τη δεύτερη νύχτα που πέρασε στην Εντατική, ενώ οι Times αναφέρουν ότι ο επίμονος υψηλός πυρετός που ταλαιπωρούσε τον Βρετανό πρωθυπουργό επί 12 ημέρες άρχισε να υποχωρεί.

Ο Μπ. Τζόνσον παραμένει σε σταθερή κατάσταση και σε καλή διάθεση νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas, Του παρασχέθηκε οξυγόνο, αλλά δεν έχει συνδεθεί με συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, τον οποίο είχε ορίσει να τον αντικαταστήσει, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός σύντομα θα επιστρέψει στα ηνία της χώρας καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις δημόσιας υγείας σε έναν αιώνα.

"Είναι σταθερός, έχει καλή διάθεση", δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ. "Μολονότι του παρασχέθηκε οξυγόνο, δεν έχει τοποθετηθεί συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης", πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο Τζόνσον ανέθεσε κάποιες εξουσίες στον Ράαμπ, αν και οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις -όπως το πότε θα αρθεί η καραντίνα- θα χρειαστεί να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα αντικαταστήσει τον Τζόνσον αν ο Ράαμπ καταστεί ανίκανος για εργασία.

Φωτογραφία: AP