Στα Σκόπια το Σάββατο η Άνγκελα Μέρκελ

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018, 12:59
-A +A
Στα Σκόπια το Σάββατο η Άνγκελα Μέρκελ

Επίσκεψη στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει το Σάββατο η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Το πρόγραμμα ακόμη βρίσκεται υπό επεξεργασία, αλλά μπορώ ήδη να σας πω ότι η Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρίσκονται «περιφερειακές εξελίξεις, διμερή θέματα», ενώ η κυρία Μέρκελ «θέλει βεβαίως να σχηματίσει η ίδια εντύπωση επιτόπου ενόψει του δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα».

Σύμφωνα με σκοπιανά αλλά και σερβικά ΜΜΕ η Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ πριν λίγες εξέφρασε ημέρες την υποστήριξή της στη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδουν σκοπιανά αλλά και σερβικά ΜΜΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ χθες, Τετάρτη, και επανέλαβε τη στήριξη της στη συμφωνία μεταξύ «Μακεδονίας» - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά - Ελλάδας, καθώς και στις προσπάθειες της κυβέρνησης Ζάεφ για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών προοπτικών.

Από τη μεριά του ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε την καγκελάριο για το επερχόμενο δημοψήφισμα αλλά και τις πρωτοβουλίες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναφορικά με το κράτος δικαίου, τη διαφθορά, τις μυστικές υπηρεσίες, την εγκληματικότητα και τη δημόσια διοίκηση.

Άνγκελα Μέρκελ και Ζόραν Ζάεφ υπογράμμισαν τη σημασία του δημοψηφίσματος ως δημοκρατικού μέσου που αντικατοπτρίζει το όραμα των πολιτών για το μέλλον της χώρας του, όπως αναφέρουν ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα