Στ. Μνούτσιν: Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε και άλλο χρήμα στην οικονομία

Στ. Μνούτσιν: Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε και άλλο χρήμα στην οικονομία

Την προθυμία της κυβέρνησης να τονώσει την οικονομία με ακόμα περισσότερα χρήματα εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δηλώνοντας πως είναι «αποφασισμένος να δαπανήσει ό,τι χρειάζεται».

«Είμαστε προετοιμασμένοι να βάλουμε περισσότερα χρήματα στο τραπέζι» δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο CNBC.

Ο Υπουργός εκτίμησε ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών φαινόταν «πρόθυμοι να συμβιβαστούν» καθώς οι πλευρές έχουν διαφορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων όσον αφορά τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της οικονομίας ζημίας του κορονοϊού.

"Εάν μπορούμε να πετύχουμε μια δίκαιη συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε αυτή την εβδομάδα" είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Μνουτσιν έρχεται στον απόηχο της παρέμβασης του του Αμερικανού προέδρου μέσω εκτελεστικών διαταγμάτων για τη στήριξη της οικονομίας η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και σε στελέχη των Ρεπουμπλικάνων μ

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αποκάλεσε τα διατάγματα Τραμπ "ευσεβείς πόθους" και "αντισυνταγματικά" κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox News. 

Στην αντίπερα όχθη, τουλάχιστον τρεις Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές εξέφρασαν την αντίθεση τους στη παρέμβαση Τραμπ με χαρακτηριστικότερη αυτή του Λίντσεϊ Γκρέιαμ. Ο Γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα είπε "Εκτιμώ τη διάθεση του προέδρου αλλά θα προτιμούσα μια συμφωνία στο Κογκρέσο".