Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 17:11

-A +A

Σουηδία: Δυο μεγάλες εκρήξεις στην Στοκχόλμη - Ένας τραυματίας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 17:11
Σουηδία: Δυο μεγάλες εκρήξεις στην Στοκχόλμη - Ένας τραυματίας
-A +A

Ένα άτομο τραυματίστηκε και περίπου 50 αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις σε πολυκατοικίες σε προάστιο της Στοκχόλμης νωρίς το πρωί της Τρίτης. Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι δυο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 14 λεπτών και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περιστατικά συνέβησαν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, ενώ οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές, που ακούστηκαν σε αρκετές γειτονιές της Στοκχόλμης, σε απόσταση έως και 500 μέτρα.

Σύμφωνα με τους Times,  δέκα άτομα δέχτηκαν, προληπτικά, τις πρώτες βοήθειες, ενώ ένα εξ αυτών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από ασθενοφόρο που έσπευσε στο χώρο της μιας εκ των δυο εκρήξεων. Πληροφορίες θέλουν τις εκρήξεις αυτές να συνδέονται με άλλες που σημειώθηκαν σε άλλη περιοχή της Στοκχόλμης πριν από μερικές ημέρες και κατέστρεψαν μερικά κτίρια και σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά δεν τραυμάτισαν κανέναν.

Η Σουηδία τα τελευταία χρόνια έχει δει εκρήξεις και πυροβολισμούς που συνδέονται με την ύπαρξη εγκληματικών συμμοριών, ωστόσο η αστυνομία δεν συνδέει ρητά τις εκρήξεις της Τρίτης με τις συμμορίες, αλλά δεν εξήγησε και γιατί αποκλείει το τρομοκρατικό χτύπημα, αναφέρουν οι Times.

Μέχρι στιγμής η  αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις και αναζητά από βίντεο στοχεία που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα