Σλοβενία: Επίσκεψη του προέδρου Μπ. Πάχορ στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη

Σλοβενία: Επίσκεψη του προέδρου Μπ. Πάχορ στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη

 Ευκαιρία για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων αποτελεί η επίσκεψη του προέδρου της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της σλοβενικής προεδρίας.

Προστίθεται ότι, η διήμερη επίσκεψη (16 και 17 Απριλίου) του κ. Πάχορ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αποτελεί "συστατικό" των προετοιμασιών της συνόδου της Διαδικασίας Μπρντο πρι Κράνιου για την περιφερειακή συνεργασία, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Μαΐου 2019, στην Αλβανία.

Ο κ. Πάχορ θα απευθύνει χαιρετισμό στο Επιχειρηματικό Φόρουμ του Σαράγεβο, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν θέματα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, της πληροφορικής, της ψηφιακής οικονομίας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της γεωργίας, της ενέργειας, των υποδομών και των κατασκευών.

Η Σλοβενία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων "STA", προσθέτοντας πως το 2018, η αξία του διμερούς όγκου εμπορίου διαμορφώθηκε σε 1,34 δισ. ευρώ.

Πέρυσι, ο κ. Πάχορ από το βήμα των εργασιών του Επιχειρηματικού Φόρουμ του Σαράγεβο είχε καλέσει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να επισπεύσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου -όπως είχε τονίσει- να αναδειχθεί η αναξιοποίητη δυναμική τους και να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί το κράτος Δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ