Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 14:24

-A +A

Σκωτία: Παράνομο το κλείσιμο της Βουλής σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 14:24
Σκωτία: Παράνομο το κλείσιμο της Βουλής σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο
-A +A

Το ανώτατο δικαστήριο της Σκωτίας αποφάνθηκε σήμερα πως η απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες είναι παράνομη, ανακοίνωσε ο βουλευτής που ηγήθηκε της προσφυγής στο εν λόγω δικαστήριο, ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου δε ζητά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

Οι δικαστές εξηγώντας το σκεπτικό τόνισαν ότι «η απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον ελήφθη ώστε να εμποδίσει τη Βουλή να προχωρήσει στην παράταση του Brexit, στερώντας παράλληλα το δικαίωμα στους νομοθέτες να θέσουν τα απαραίτητα ερωτήματα στο πρωθυπουργό».

Μετά την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σκωτίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «νιώθουμε απογοήτευση», ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση Τζόνσον σκοπεύει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ενάντια στην απόφαση αυτή.

«Τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μας και στη φανταστική νομική ομάδα μας που πέτυχαν την ιστορική απόφαση ότι η διακοπή των εργασιών της Βουλής είναι παράνομη», έγραψε στο Twitter η βουλευτής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος Τζοάνα Τσέρι.

Να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη Παρασκευή, δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε ένα αντίστοιχο αίτημα, με τη συνέχεια να αναμένεται να δοθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας στις 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζο Μόγκαμ που εμπλέκεται στην υπόθεση.

AP Photo/Francois Mori

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα