7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σκληρά μηνύματα προς τον Βλ. Πούτιν αναμένει ο Μπ. Τζόνσον

Σκληρά μηνύματα προς τον Βλ. Πούτιν αναμένει ο Μπ. Τζόνσον
APimages

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα δώσει «σκληρά μηνύματα» στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Πάντα ελπίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με τη Ρωσία, αλλά…φοβάμαι ότι μέχρι τώρα, είναι αρκετά απογοητευτικό από την πλευρά της Βρετανίας», δήλωσε ο Τζονσον, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταφέρει αρκετά σκληρά μηνύματα στον πρόεδρο Πούτιν. Κατά τις επόμενες μέρες».

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα. «Σε ό,τι αφορά την Κίνα, δεν νομίζω ότι κάποιος σε αυτό το τραπέζι θέλει να μπούμε σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα», είπε.

«Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει τις προκλήσεις, βλέπει τα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε από κοινού, αλλά βλέπει επίσης ευκαιρίες».

«Προστατεύουμε την εδαφική μας κυριαρχία»

Ερωτηθείς για το Brexit και τον αντίκτυπό του στη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι περισσότεροι ηγέτες στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα κατανοήσουν την επιθυμία της Βρετανίας να προστατεύσει την εδαφική της κυριαρχία.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι σε αυτό το τραπέζι κατανοούν τη ζωτική σημασία του να προστατεύει μια χώρα την εδαφική της κυριαρχία. Είναι ένα από τα πράγματα που παρεμπιπτόντως το ΝΑΤΟ είναι εκεί έξω για να κάνει», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ