Σκέψεις να εμβολιαστούν και τα παιδιά
Βρετανία

Σκέψεις να εμβολιαστούν και τα παιδιά

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο τα παιδιά άνω των 6 ετών να αρχίσουν να εμβολιάζονται ακόμα και από τον Αύγουστο κατά του κορωνοϊού, εν αναμονή σχετικής έρευνας, όπως μεταδίδει η DW. 

Στόχος της κυβέρνησης, εάν τελικά το μέτρο υλοποιηθεί, είναι να αυξηθεί στο μέγιστο η ανοσία του πληθυσμού στη χώρα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Daily Telegraph στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήδη από τον Φεβρουάριο έχει αρχίσει να χορηγεί δοκιμαστικά το εμβόλιο της AstraZeneca σε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών, με τα ασφαλή αποτελέσματα και συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία συμμετέχουν 300 παιδιά, να αναμένεται να δημοσιευθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, επισημαίνει η DW.

Και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, οι πληροφορίες αυτές συμβαδίζουν με την επιθετική στρατηγική της για τη μείωση των κρουσμάτων μέσω των εμβολιασμών.

Χρειάζονται τα παιδιά το εμβόλιο;

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αλλά και το επιστημονικό επιτελείο της Αγγλίας ήδη έχουν αποδεχθεί ότι στα πλαίσια μιας παγκόσμιας κοινότητας «δεν είναι λογικό να μιλάμε για πλήρη εξάλειψη του ιού σε μια μεμονωμένη χώρα».

Οι υποστηρικτές του εγχειρήματος αυτού θεωρούν πως ο εμβολιασμός των παιδιών είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας περιορισμού της μεταδοτικότητας του ιού, αφού αποτελούν σχεδόν το ¼ του πληθυσμού της χώρας και με βάση τον ρυθμό των εμβολιασμών θα μπορούσαν να εμβολιαστούν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Οι επικριτές του όμως επιμένουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο αφού σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία από το πρόσφατο άνοιγμα των σχολείων στις 8 Μαρτίου, το ποσοστό θετικότητας μεταξύ των μαθητών είναι πολύ λιγότερο από 1%, καθιστώντας τα σχετικά ακίνδυνα για τη μεταδοτικότητα του ιού.