Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 12:30

-A +A

La Stampa: Σκέψεις για άρση των περιορισμών μετά τις 4 Μαΐου στην Ιταλία

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 12:30
Σκέψεις για άρση των περιορισμών μετά τις 4 Μαΐου στην Ιταλία
-A +A

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε αναμένεται να παρατείνει τους περιορισμούς στην χώρα και μετά το Πάσχα όμως ενδέχεται αυτοί να αρθούν σταδιακά μετά τις 4 Μαΐου σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa. 

Προ ημερών, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό μέχρι τις 13 Απριλίου. Αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτήν τη φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Σπεράντσα πρόσθεσε ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το "1" ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.

Με φόντο τα παραπάνω, στη βόρειο Ιταλία, της οποίας η βιομηχανική περιοχή έχει πληγεί με σημαντικές ανθρώπινες απώλειες, η κατάσταση από την καραντίνα του ενός μήνα, πλέον ελλοχεύει άλλου είδους κινδύνους: Έλλειψη τροφίμων και λιμό μεταξύ του πληθυσμού, αναφέρει η εφημερίδα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα