Σι Τζινπίνγκ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά

Σι Τζινπίνγκ: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά

Τη θέση ότι η Κίνα θα πρέπει να εντείνει την στρατιωτική ετοιμότητά της καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια διατύπωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ κατά την διάρκεια της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Οι επιδόσεις της Κίνας στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού έδειξαν την επιτυχία της στρατιωτικής μεταρρύθμισης» υποστήριξε ο Σι αναφέροντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αναζητήσουν νέους τρόπους εκπαίδευσης εν μέσω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα ο Τσεν Ντιαοσάν διοικητής της μονάδας του Λαϊκού Στρατού της Κίνας στο Χόνγκ Κονγκ δήλωσε ότι «Οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να προστατέψουν την πόλη και τους πολίτες της».

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του Λαϊκού Στρατού της Κίνας στην ημι-αυτόνομη επικράτεια του Χονγκ Κονγκ αριθμούν περίπου 10.000 αξιωματικούς και στρατιώτες.

Αμφότερες οι δηλώσεις έρχονται την ώρα που το Πεκίνο προωθεί έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την εθνική ασφάλεια που ισχύει στο εσωτερικό της κινεζικής επικρατείας, προκειμένου να ενσωματωθεί και να εφαρμοστεί στο Χόνγκ Κονγκ το οποίο μέχρι σήμερα έχει διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης και νόμους.