Σφοδρή επίθεση Ντ. Τραμπ κατά Μάλερ ενόψει ανακοινώσεων για τη ρωσική ανάμιξη

Σφοδρή επίθεση Ντ. Τραμπ κατά Μάλερ ενόψει ανακοινώσεων για τη ρωσική ανάμιξη

Επίθεση με ομοβροντία μηνυμάτων εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και την έρευνα που διεξάγει για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθούν νεώτερα στοιχεία για τις έρευνες αυτές.

 Στα πρώτα μηνύματά του, που αναρτήθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, τοπική ώρα, ο Τραμπ έκανε και πάλι λόγο για τις "πολυάριθμες συγκρούσεις συμφερόντων" του εισαγγελέα Μάλερ. Τα έβαλε επίσης με όλους τους συνήθεις στόχους του: τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ –τον οποίο απέλυσε τον Μάιο του 2017– με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν και με το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας και πρώην διευθυντής του FBI πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του, κυρίως σε ό,τι αφορά το κατά πόσο συνεργάστηκε με την ομάδα του ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ. Πρόσφατα ο Κόεν παραδέχτηκε ότι είπε ψέμματα στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τις επαφές του με Ρώσους σχετικά με ένα κατασκευαστικό σχέδιο του Ντόναλντ Τρταμπ.

Η ομάδα του Μάλερ πρόκειται επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ψέματα που κατέθεσε στο FBI ο πρώην διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με την έρευνα ώστε να του επιβληθεί μειωμένη ποινή σε μια παλαιότερη υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εξάλλου τον διορισμό του Ουίλιαμ Μπαρ –πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί Τζορτζ Μπους του νεώτερου– στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ