Σέρβος ΥΠΕΞ: Να μην έχει την τύχη του South Stream ο αγωγός Turkish Stream

Σέρβος ΥΠΕΞ: Να μην έχει την τύχη του South Stream ο αγωγός Turkish Stream

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς ευελπιστεί ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream δεν θα έχει την τύχη του South Stream. Την άποψη αυτή εξέφρασε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Tύπου με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της 17ης ρωσο-σερβικής διυπουργικής συνάντησης.

«Για εμάς, αυτή τη στιγμή το κεντρικό ζήτημα είναι η διεύρυνση των υποδομών του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου, ώστε κάθε περιοχή της Σερβίας να έχει φυσικό αέριο. Όμως για να συμβεί αυτό, το φυσικό αέριο πρέπει να φθάσει έως την Σερβία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο Turkish Stream, το οποίο κάποτε ονομάζονταν South Stream. Σε ό,τι αφορά εμάς, η κατασκευή του τμήματος από τα σύνορα με την Βουλγαρία έως τα σύνορα με την Σερβία μελετάται σε όλα τα επίπεδα, ελπίζουμε, ότι τώρα δεν θα συμβεί αυτό που συνέβη στο παρελθόν, κάποια χώρα να αποχωρήσει από το έργο», δήλωσε ο Ντάσιτς.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Γιούρι Μπορίσοφ αναφέρθηκε «στην σημασία της υλοποίησης του έργου Turkish Stream όπως και στις δυνατότητες προώθησης των σερβικών αγροτικών προϊόντων στην ρωσική αγορά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ