Σερβία: 1.053 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σερβία: 1.053 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Αλματώδης αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία. Από χθες τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 1053 ενώ κατέληξαν πέντε ασθενείς.

Αυξήθηκε και ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται νοσηλεία.

Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό νοσηλεύονται 823 ασθενείς εκ των οποίων οι 38 είναι διασωληνωμένοι. Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ ανέφερε ότι το σύστημα υγείας άρχισε να δέχεται πιέσεις λόγω της αύξησης των προσβληθέντων από τον κορονοϊό που παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές και πρέπει να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Στο κλειστό στάδιο «Arena» στο Νέο Βελιγράδι, που λειτουργεί ως προσωρινή νοσοκομειακή δομή για ήπια και μεσαία περιστατικά, νοσηλεύονται ήδη 34 ασθενείς. Ο επικεφαλής της Επιτροπής δημόσιας υγείας Βελιγραδίου επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον δήλωσε σήμερα ότι εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης της νόσου.

Ο κ. Κον ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται για την ώρα στην μη τήρηση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπως επίσης και τον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε κλειστούς χώρους κυρίως στα νυχτερινά κλαμπ.

Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται επίσης και στα σχολεία ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που αντιμετωπίζονται με την κατ οίκον απομόνωση των νοσούντων και δεν χρειάζεται να επιβληθεί το κλείσιμο σχολείων, ανέφερε ο επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες αφού όπως εκτιμάται η επιδημική καμπύλη θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία.

Στην Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν 40.880 κρούσματα και απεβίωσαν 798 άνθρωποι.