7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Σε διάλογο «άνευ προϋποθέσεων» καλεί ξανά την Αθήνα η Άγκυρα 

Σε διάλογο «άνευ προϋποθέσεων» καλεί ξανά την Αθήνα η Άγκυρα 

Σε διάλογο καλεί ξανά την Αθήνα η Άγκυρα, που με επικοινωνιακό όπλο την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας, επιχειρεί να θολώσει την εικόνα και να διευκολύνει όσες χώρες εντός ΕΕ επιδιώκουν να αποτρέψουν τις σκληρές κυρώσεις στην Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, απαντώντας σε ερώτηση από ΜΜΕ έκανε λόγο για άρνηση της Ελλάδας να προσέλθει σε διάλογο με την Τουρκία, τονίζοντας πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, όπως είναι μέχρι σήμερα».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις εξελίξεις μετά την απόσυρση του Oruc Reis από την ανατολική Μεσόγειο, ο Χαμί Ακσόι τόνισε: 

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία της συνάντησης δεν μπορούσε να καθοριστεί, καθώς η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω λόγω του γεγονότος ότι το Oruc Reis ήταν στο πεδίο. 

Το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου 2020».