SDF: «Αναδιπλωνόμαστε μακριά από τα τουρκικά σύνορα»

SDF: «Αναδιπλωνόμαστε μακριά από τα τουρκικά σύνορα»

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να αναδιπλωθούν σε απόσταση από τα συροτουρκικά σύνορα, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σότσι.

Οι SDF, επικεφαλής των οποίων είναι Κούρδοι μαχητές, δήλωσαν πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων. Κάλεσαν τη Ρωσία να εγγυηθεί την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία.

Συριακή κυβέρνηση: «Καλωσορίζουμε την αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα με την Τουρκία»

Η συριακή κυβέρνηση καλωσόρισε την αποχώρηση των υπό τους Κούρδους δυνάμεων στη βόρεια Συρία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο επίσημη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε πως η αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από την περιοχή των συνόρων «αφαιρεί το κύριο πρόσχημα για την κατάφωρη τουρκική επίθεση σε συριακό έδαφος».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους πολίτες να επανενταχθούν, «κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή όλων στη συριακή εθνική ενότητα εδάφους και λαού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP PHOTO