Σχεδόν 2.000 νεκροί σε ένα 24ωρο, ο χειρότερος ημερήσιος απολογισμός
ΗΠΑ

Σχεδόν 2.000 νεκροί σε ένα 24ωρο, ο χειρότερος ημερήσιος απολογισμός

Στους 1.939 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, καταγράφοντας τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό στον κόσμο αφότου ξέσπασε η πανδημία και ανεβάζοντας τον τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 σε 12.722. Τα κρούσματα είναι 396.223 συνολικά, ενώ τα 29.609 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. 

Πλέον οι ΗΠΑ πλησιάζουν ακόμα περισσότερο τα δύο κράτη που θρηνούν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη μέχρι σήμερα, την Ιταλία (17.127 νεκροί) και την Ισπανία (13.798).

Εξάλλου, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της επιδημίας στην Πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο, κάνοντας λόγο για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία.

«Η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι’ αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα», ανέφερε εχθές ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας. Μίλησε για 1,8 εκατ. διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι σήμερα. 

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με αφορμή τη στάση του Οργανισμού απέναντι στην Κίνα, σημειώνοντας ότι το μόνο που έκανε ήταν να δίνει κακές συμβουλές. 

«O ΠΟΥ τα θαλάσσωσε. Παρότι παίρνει πολλά χρήματα από τις ΗΠΑ, έγινε Κινεζοκεντρικος. Θα το εξετάσουμε. Ευτυχώς που δεν άκουσα τις συμβουλές τους στην αρχή να κρατήσω τα σύνορα με την Κίνα ανοικτά. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;», έγραψε.  

AP Photo/Orlin Wagner