Σαουδική Αραβία: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μέκκα και Μεδίνα

Σαουδική Αραβία: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μέκκα και Μεδίνα

Η Σαουδική Αραβία επέβαλε σήμερα 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Μέκκα και τη Μεδίνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της ταχείας διασποράς του κορονοϊού, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερους από 1.700 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 16.

Όπως μετέδωσε το Reuters, το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε βασικές υπηρεσίες και μετακινήσεις προκειμένου οι κάτοικοι να αγοράζουν τρόφιμα και να έχουν πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα.

Τα αυτοκίνητα στις κατοικημένες περιοχές των εν λόγω πόλεων μπορούν να μεταφέρουν μόνο έναν επιβάτη για να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ίσχυε νωρίτερα από τις 15.00 έως τις 6.00 της επομένης.

Η χώρα των 30 εκατομμυρίων έχει λάβει δραστικά βήματα για να περιορίσει την ασθένεια, με το να σταματήσει τις διεθνείς πτήσεις, να κλείσει τους περισσότερους δημόσιους χώρους και να αναστείλει τα προσκύνημα.

Την Τρίτη, ζήτησε από τους μουσουλμάνους να μην σχεδιάσουν να πραγματοποιήσουν το ετήσιο προσκύνημά τους, μέχρι να υπάρξει καλύτερη σαφήνεια ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.

AP Photo/Amr Nabil