Σάλος με σχόλια συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον για το «IQ των μαύρων»

Σάλος με σχόλια συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον για το «IQ των μαύρων»

Αναταραχή έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις ενός συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα οφέλη της υποχρεωτικής αντισύλληψης και τα στοιχεία που φέρονται να δείχνουν πως ο μαύρος πληθυσμός στις ΗΠΑ έχει χαμηλότερο IQ από αυτό των λευκών.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Mail on Sunday αποκαλύπτει ότι ο Άντριου Σαμπίνσκι ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με τον στενό συνεργάτη του Μπορις Τζόνσον, Ντομινίκ Κάμινγκς έκανε πριν μερικά χρόνια αμφιλεγόμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά είχε γράψει ότι "ένας τρόπος για να αποφύγεις τα προβλήματα των απρογραμμάτιστων εγκυμοσυνών, που δημιουργούν πολίτες μιας μόνιμης χαμηλότερης τάξης, θα ήταν να επιβληθεί νομικά η καθολική πρόσληψη μακροχρόνιας αντισύλληψης κατά την έναρξη της εφηβείας".

Αργότερα φέρεται να έκανε ρατσιστικά σχόλια αφού αναφέρθηκε στο IQ του μέσου μαύρου Αμερικανού. Συγκεκριμένα έγραψε ότι "αν το IQ του μέσου μαύρου (στην καλύτερη εκτίμηση βάσει των στοιχείων ενός αιώνα) βρίσκεται γύρω στο 85, σε σύγκριση με το IQ του μέσου λευκού Αμερικανού που ανέρχεται σε 100, τότε εάν το IQ κατανέμεται κανονικά (κάτι που ισχύει), τότε θα δείτε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μαύρων από ποσοστό άσπρων στο φάσμα των IQ κάτω από το 75 ή χαμηλότερα, οπότε βρισκόμαστε στο τυπικό όριο της ήπιας νοητικής υστέρησης".

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να συζητήσει το θέμα του διορισμού του Σαμπίσκι, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους. Ήδη, το Εργατικό Κόμμα ζήτησε την απόλυση του Σαμπίσκι. "Πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του αμέσως»", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Εργατικών Τζον Τρίκετ.