Σαγκάη: Τρίτη σερί μέρα με μηδενικά κρούσματα αλλά οι περιορισμοί παραμένουν

Σαγκάη: Τρίτη σερί μέρα με μηδενικά κρούσματα αλλά οι περιορισμοί παραμένουν

Η Σαγκάη πέτυχε το πολυαναμενόμενο ορόσημο των τριών διαδοχικών ημερών χωρίς νέα κρούσματα COVID-19 εκτός των ζωνών καραντίνας , αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι θα πρέπει να υπομείνουν τους περιορισμούς για λίγο ακόμα.

Στις άλλες πόλεις της Κίνας που ήταν σε lockdown, τρεις ημέρες χωρίς νέα κρούσματα στην συνήθως σημαίνει κατάσταση «μηδενικού COVID» και έναρξη της άρσης των περιορισμών.

Πάντως, η Σαγκάη, σύμφωνα με το Reuters, καθόρισε τη Δευτέρα ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα για άρση του lockdown στην έβδομη εβδομάδα του, αλλά το πλάνο αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από πολλούς κατοίκους που έχουν δει την απομόνωση να παρατείνεται ξανά και ξανά.
«Η κανονικότητα είναι πολύ μακριά», είπε ένας κάτοικος της Σαγκάης που παραμένει ακόμα στο σπίτι του.

Η Σαγκάη σχεδιάζει να ανοίξει πάλι τις υπαίθριες δραστηριότητες σταδιακά, με ορισμένα καταστήματα να ανοίγουν ξανά αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι πιο πολλοί περιορισμοί στην κίνηση παραμένουν σε ισχύ έως τις 21 Μαΐου και από τότε θα ξαναρχίσουν σταδιακά οι δημόσιες συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες.

Μέχρι τον Ιούνιο, το lockdown θα πρέπει να αρθεί, αλλά οι κάτοικοι θα κληθούν να κάνουν συχνά τεστ.Συνολικά, η Σαγκάη ανέφερε λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα για τις 16 Μαΐου, όλα σε περιοχές υπό τους αυστηρούς ελέγχους.