Sabah: Η MIT έδωσε στην αρχηγό της CIA τα στοιχεία της υπόθεσης Κασόγκι

Sabah: Η MIT έδωσε στην αρχηγό της CIA τα στοιχεία της υπόθεσης Κασόγκι

Οι τουρκικές Υπηρεσίες Πληροφοριών παρέδωσαν στην αρχηγό της CIA Τζίνα Χάσπελ τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  η τουρκική MIT «ενημέρωσε την Τζίνα Χάσπελ για τις αποδείξεις που συνδέονται με την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η MIT έδειξε στην διευθύντρια της CIA τα βίντεο και τις ηχητικές καταγραφές και «μοιράστηκε» μαζί της «τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του προξενείου και της προξενικής κατοικίας της Σαουδικής Αραβίας (στην Κωνσταντινούπολη)».

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι «άτομα υψηλής ευφυίας» βρίσκονται ήδη στην Τουρκία χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ύπαρξη αυτών των ντοκουμέντων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την Άγκυρα, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα στοιχεία χθες κατά την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, κατά την οποία είχε δεσμευθεί ότι «θα αποκαλύψει την γυμνή αλήθεια» για την δολοφονία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sabah, η Τζίνα Χάσπελ, μία πράκτορας καριέρας και τουρκόφωνη, που ορίσθηκε επικεφαλής της CIA τον Απρίλιο, είχε «συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο» στην Άγκυρα, όπου προσγειώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη:

- Υπόθεση Κασόγκι: Οι ΗΠΑ ανακαλούν τις βίζες 21 Σαουδαράβων - Ντ. Τραμπ: «Απόλυτο φιάσκο» η απόπειρα συγκάλυψης