Σ. Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Βόρειο Ήπειρο

Σ. Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Βόρειο Ήπειρο

Ο εορτασμός του «Όχι» είναι μια σοβινιστική γιορτή με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο, δήλωσε ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ενώ χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ως «μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών».

Όπως μεταδίδει το himara.gr, o κ. Μπερίσα, μιλώντας σε εκπομπή του REPORT TV, δήλωσε ότι ο εορτασμός του «Όχι» είναι μια σοβινιστική γιορτή με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες με την εκτέλεση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών», ανέφερε ο κ. Μπερίσα για να προσθέσει πως «το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (σ.σ.: Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος. Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση».

Ο κ. Μπερίσα εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Έντι Ράμα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για κατάργηση του εορτασμού της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» στις μειονοτικές περιοχές, αφού όπως είπε «είναι πια γνωστό το τι έγινε».

Φωτογραφία: AP