Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία προωθεί μια συμφωνία μεταξύ Άσαντ και Κούρδων στη Συρία

Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία προωθεί μια συμφωνία μεταξύ Άσαντ και Κούρδων στη Συρία

Η Ρωσία θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Συρίας και τις κουρδικές δυνάμεις να καταλήξουν σε συμφωνίες και να τις εφαρμόσουν, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μιλώντας στο Σότσι, ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η τουρκική επιχείρηση επέτρεψε σε αιχμάλωτους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να διαφύγουν.

Πρόσθεσε πως η Μόσχα θα υποστηρίξει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων των χωρών τους.

Εξάλλου, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ. Ερντογάν τον προσκάλεσε στη Μόσχα «εντός των προσεχών ημερών». Η πρόσκληση έγινε δεκτή», ανέφερε το Κρεμλίνο σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν «την ανάγκη να προληφθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές μονάδες» στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει επίθεση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP