Ρουμανία και Βουλγαρία στο πλευρό των πληγέντων στην Αλβανία

Ρουμανία και Βουλγαρία στο πλευρό των πληγέντων στην Αλβανία

Ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 50 άτομα στέλνει η Ρουμανία στη σεισμόπληκτη Αλβανία, για να συνδράμει στο έργο των συνεργείων διάσωσης, μετά τον σεισμό που έπληξε τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Εκτάκτων Καταστάσεων, Ράιντ Αραφάτ.

«Η ομάδα μας προετοιμάζεται για να μεταβεί στην Αλβανία. Μιλήσαμε με το υπουργείο Άμυνας, το οποίο θα μας βοηθήσει στη μεταφορά. Πενήντα άτομα της ομάδας έρευνας και διάσωσης της Ειδικής Υπηρεσίας, πρόκειται να φύγουν για την Αλβανία, με τον εξοπλισμό που χρειάζονται», δήλωσε.

«Ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ σημαντικός, επειδή ο σεισμός θεωρείται σοβαρή έκτακτη ανάγκη. Αν πάμε μετά από μια μέρα, δύο, είναι πολύ αργά. Έτσι, ευτυχώς, θα μπορέσουμε να φύγουμε σε λίγες ώρες και με την υποστήριξη των συναδέλφων μας από την Πολεμική Αεροπορία, η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα(...) Η ομάδα θα δράσει στην περιοχή έως ότου σταματήσουν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», προσέθεσε.

Τα συλλυπητήρια της για τα θύματα του σεισμού μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία, εξέφρασε προς τον Αλβανό ομόλογό της Γκεντ Τσακάι, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Έμαθα με μεγάλη θλίψη τις τραγικές ειδήσεις για τον σεισμό που έπληξε τη χώρα σας και προκάλεσε τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών, τραυματισμών και καταστροφών», αναφέρει η κ. Ζαχαρίεβα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να στηρίξει και να βοηθήσει την Αλβανία, επισημαίνει η κ. Ζαχαρίεβα.

AP Photo/Hektor Pustina