Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ξένοι ειδικοί έφθασαν στη Συρία για να σκηνοθετήσουν χημική επίθεση

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ξένοι ειδικοί έφθασαν στη Συρία για να σκηνοθετήσουν χημική επίθεση

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, κ. Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι μια ομάδα μαχητών, που έχουν εκπαιδευτεί από την Ομάδα Olive, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν τη διάσωση θυμάτων χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο sputniknews, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε - όπως ανέφερε - το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης από τους κατοίκους της περιοχής, ξένοι αγγλόφωνοι ειδικοί έφθασαν στον οικισμό Habit, για να οργανώσουν μια «χημική επίθεση» χρησιμοποιώντας βλήματα γεμισμένα με χλώριο.

«Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Καφρ Ζιτα, γίνονται οι προετοιμασίες προκειμένου ομάδα ατόμων που εισήχθησαν από το βορά στην επαρχία, να συμμετέχουν στη σκηνοθεσία μιας "επίθεσης" με υποτιθέμενα χημικά πυρομαχικά και βόμβες από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, για να σκηνοθετήσουν βοήθεια από φερόμενους ως «διασώστες» από τα Λευκά Κράνη και για να τραβήξουν βίντεο το οποίο θα διανείμουν στην Μέση Ανατολή και σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια επιθεωρούμενων χημικών επιθέσεων στη Συρία, οι άνθρωποι ντυμένοι με λευκά κράνη στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την ταινία κλιπ βίντεο για τη Μέση Ανατολή και τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, κ. Κονασένκοφ.

Ο Κονασένκοφ, επεσήμανε πως προετοιμάζονται μεγάλης έκτασης προβοκάτσιες στη Συρία με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών, για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και για να αποκοπεί η σταθερή δυναμική που υπάρχει στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Υπάρχουν σχέδια για να εκτοξεύσουν ρουκέτες με δηλητηριώδεις ουσίες στον οικισμό Καφρ Ζιτα, που βρίσκεται 6 χλμ νότια της πόλης Χαμπίτ, μέσα στις επόμενες δυο ημέρες», πρόσθεσε. Πρόσφατα ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι μαχητές προετοιμάζονται για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, και πως οι ΗΠΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μια νέα επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης.