Ρωσικό και αμερικανικό πολεμικό πλοίο παραλίγο να συγκρουστούν

Ρωσικό και αμερικανικό πολεμικό πλοίο παραλίγο να συγκρουστούν

Ένα ρωσικό και ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο πλησίασαν σε επικίνδυνο σημείο που θα οδηγούσε σε σύγκρουση στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, μεταδίδει το BBC το οποίο και επισημαίνει ότι η κάθε πλευρά κατηγορεί, η μια την άλλη, για το συμβάν.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως το καταδρομικό «Chancellorsville», βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων (160 πόδια) από το ρωσικό αντιτορπιλικό «Admiral Vinogradov», το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση στις 06:35, ώρα Μόσχας.

Αντίθετα, οι αμερικανικές δυνάμεις κατηγόρησαν τους Ρώσους, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο τους ήταν υπεύθυνο και παρολίγο να συγκρουστεί με τον αμερικανικό πλοίο, επειδή έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό. Ο Αμερικανός Διοικητής Στόλου Κλέιτον Ντος χαρακτήρισε «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» το περιστατικό και απέρριψε τον ρωσικό ισχυρισμό ως «προπαγάνδα».

Όπως υποστήριξε, το ρωσικό αντιτορπιλικό βρέθηκε σε απόσταση 50 έως 100 ποδιών (15 έως 30 μέτρων) από το «Chancellorsville».