Ρωσία: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ρωσία: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά ήδη άρχισε να φαίνεται μια θετική δυναμική όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, που επιτρέπει την χαλάρωση των μέτρων σε 27 περιφέρειες της επικράτειας.

«Η κατάσταση όσον αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά παρόλα αυτά μπορώ να πω πως καταφέραμε να σταματήσουμε την αύξηση» δήλωσε ο Μισούστιν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με «βάση τις πιο προσεκτικές εκτιμήσεις, η δυναμική είναι θετική, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν και παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και πηγαίνουν σπίτι τους».

Ο Μισούστιν, αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων στις περιφέρειες είπε ότι «αυτό καθίσταται δυνατό επειδή τις τελευταίες ημέρες ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού δεν υπερβαίνει την μονάδα, ενώ περισσότερες από τις μισές κλίνες, που διατίθενται για κρούσματα που παρουσιάζουν περιπλοκές, παραμένουν ελεύθερες». Παράλληλα επισήμανε ότι ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται στις περιφέρειες αυτές παραμένει σταθερά υψηλός.

Εκτός των άλλων, ο Μισούστιν επισήμανε την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων και μάσκες) ενώ είπε πως τα περιοριστικά μέτρα για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω θα ισχύσουν πλήρως έως τα τέλη Μαΐου. Αναφερόμενος στους συνταξιούχους που εξακολουθούν να εργάζονται, είπε ότι θα πρέπει να πάρουν ηλεκτρονικά αναρρωτική άδεια από τις 12 ως τις 29 Μαΐου

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο ως προς τα τεστ κορονοϊού, τα οποία όπως είπε θα συνεχισθούν σε όλη την επικράτεια, ώστε να προσδιορίζεται η νόσος στα πρώιμα στάδια και να αποτρέπονται οι σοβαρές συνέπειες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ