Ρωσία προς Βρετανία: Θα απαντήσουμε με αμοιβαία μέτρα στις κυρώσεις

Ρωσία προς Βρετανία: Θα απαντήσουμε με αμοιβαία μέτρα στις κυρώσεις

Η Ρωσία θα απαντήσει με αμοιβαία μέτρα στις κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανία σε 25 Ρώσους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η Βρετανία επέβαλε χθες κυρώσεις σε 25 Ρώσους και 20 Σαουδάραβες, ως μέρος των μέτρων που ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραάμπ τα οποία θα συμβάλλουν στο να σταματήσει το ξέπλυμα των χρημάτων που πηγάζουν από παράνομες δραστηριότητες.

«Μπορούμε μόνο να εκφράσουμε την λύπη μας σε σχέση με τέτοιους είδους μη φιλικές ενέργειες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ , προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητο ότι θα ισχύσει η αρχή της αμοιβαιότητας και κάποιων απαντητικών μέτρων ίδιου μεγέθους που θα ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι κυρώσεις αφορούσαν Ρώσους αξιωματούχους οι οποίοι όπως δήλωσε η Βρετανία εμπλέκονται στον θάνατο του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι. Ο Μαγκνίτσκι ο οποίος είχε συλληφθεί το 2008 όταν κατήγγειλε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν εμπλακεί σε μια ευρείας έκτασης φοροδιαφυγή, πέθανε σε φυλακή της Μόσχας το 2009 αφότου είχε διαμαρτυρηθεί για κακομεταχείριση

Στα 25 άτομα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος της Ανακριτικής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Βίκτορ Γκρίν, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αλεξέι Ανίτσιν, καθώς δικαστές, ανακριτές και υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.