Ρωσία: Πέντε νεκροί από υπερχείλιση βραστού νερού σε ξενοδοχείο

Ρωσία: Πέντε νεκροί από υπερχείλιση βραστού νερού σε ξενοδοχείο

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην πόλη Περμ της Ρωσίας μετά την έκρηξη ενός σωλήνα θέρμανσης στη διάρκεια της νύχτας που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει με βραστό νερό το υπόγειο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ανέφερε η ερευνητική επιτροπή της περιοχής.

Τρεις άλλοι άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ένας γιατρός που ανέλαβε την φροντίδα των τραυματιών, ο Αντρέι Μπαμπίκοφ, δήλωσε ότι μια 33χρονη γυναίκα έχει εγκαύματα που καλύπτουν το 35% του σώματός της. Δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 35 ετών, νοσηλεύονται σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Mini Hotel Caramel, το οποίο στεγάζεται στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών, ανακοίνωσε η επιτροπή.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν ποινική έρευνα για να διαπιστώσουν αν οι θάνατοι προέκυψαν από αμέλεια.

Σύμφωνα με την Booking.com, ένα δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο στοιχίζει περίπου 17 ευρώ τη νύχτα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μαξίμ Ρεσέτνικοφ χαρακτήρισε το περιστατικό "φρικτό". "Θα διενεργήσουμε τους απαραίτητους ελέγχους σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και με τις αρμόδιες υπηρεσίες", έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram. "Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους διασώστες, οι οποίοι υπέστησαν και οι ίδιοι εγκαύματα στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν ανθρώπους".

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πυκνό ατμό να βγαίνει απο την είσοδο του ξενοδοχείου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών να βρίσκονται επί τόπου.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μια πηγή της υπηρεσίας αυτής του Περμ, μετέδωσε ότι ο σωλήνας θέρμανσης, ο οποίος εξερράγη, λειτουργούσε από το 1962 και είχε σπάσει επανειλημμένως στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ