Ρωσία: Οι κυρώσεις στο Ιράν είναι εργαλείο άσκησης πιέσεων στην διεθνή κοινότητα

Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2018, 21:07
-A +A
Ρωσία: Οι κυρώσεις στο Ιράν είναι εργαλείο άσκησης πιέσεων στην διεθνή κοινότητα

Οι κυρώσεις που επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν είναι εργαλείο άσκησης πιέσεων, όχι τόσο στο Ιράν, όσο στην διεθνή κοινότητα, όπου η Τεχεράνη αποτελεί απλώς έναν από τους στόχους. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Κονσταντίν Κόσατσεφ, ο οποίος είπε ότι η αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν αποτελούν μια “επίδειξη περιφρόνησης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αξιώσεων των ίδιων των ΗΠΑ να επιβάλλουν την οικονομική τους ισχύ επιλεκτικά, δηλαδή μόνο στους δικούς τους αντιπάλους, εξαιρώντας τους δικούς τους συμμάχους”.

“Με άλλα λόγια- συνέχισε ο Κόσατσεφ- πρόκειται για μα θέση που τα περιλαμβάνει όλα, και αυτό που λέει ότι “ο νόμος δεν μας αφορά” και αυτό που λέει “αφορά όλους τους εχθρούς μας ” και αυτό που λέει “ κάνω ότι μου κατέβε騔.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων υπογράμμισε ότι, αν δεν αντιμετωπισθεί με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας μια τέτοια συμπεριφορά, τότε “ όλοι θα ζήσουμε σ έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο αυθαιρεσίας και παραλογισμού”. “Είναι μια άκρως επικίνδυνη τάση και το Ιράν είναι ένας από τος στόχους” κατέληξε ο Κόσατσεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα