Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι μετακινούν δυνάμεις στην Κολομβία για να επέμβουν στη Βενεζουέλα

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι μετακινούν δυνάμεις στην Κολομβία για να επέμβουν στη Βενεζουέλα

Τη στήριξή της προς τη Βενεζουέλα εξακολουθεί να εκφράζει η Ρωσία, κάνοντας λόγο για μια ανεξάρτητη χώρα και κατηγορώντας της ΗΠΑ ότι δείχνουν «αλαζονεία απέναντι στον λαό της Βενεζουέλας».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να μετακινούν δυνάμεις στο Πουέρτο Ρίκο και στην Κολομβία και ότι ετοιμάζουν εισβολή στη Βενεζουέλα. «Επιδεικνύοντας αλαζονεία προς τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική παρέμβαση σε μια ανεξάρτητη χώρα» τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρουσέφ.

«Η μεταφορά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο, η προσγείωση των αμερικανικών δυνάμεων στην Κολομβία και άλλα γεγονότα δείχνουν σαφώς ότι το Πεντάγωνο ενισχύει τα στρατεύματα στην περιοχή προκειμένου να ανατρέψει τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο», ανέφερε επίσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε επίσης ότι ο Νικολάι Πατρουσέφ δήλωσε πως η Ρωσία συμφώνησε στην πρόταση της Ουάσινγκτον για τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων αναφορικά με τη Βενεζουέλα, η οποία είναι στενός σύμμαχος της Μόσχας, αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επανειλημμένα αναβάλουν αυτή τη συνάντηση, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Ρωσίας - Βενεζουέλας είναι αμοιβαία επωφελείς, καθώς οι εμπορικές τους σχέσεις έχουν μακρά παράδοση. Η Ρωσία έχει στηρίξει με δάνεια τη Βενεζουέλα, η οποία από την πλευρά της δίνει πετρέλαιο στη Ρωσία.